תמהיל תקשורת שיווקית לחברות במגזר הביטחוני

רבים תוהים מהו תמהיל התקשורת השיווקית המתאים לפעילות בינלאומית של חברות במגזר התעופתי-ביטחוני. בעבר התשובה הייתה פשוטה. המגזר שהיה סגור יחסית לעולם החיצון נשלט ע"י גורמים אינטרסנטיים כמו עמותות וקבוצות מדיה חזקות, שייזמו תערוכות, כנסים והפעילו ערוצי מדיה מקצועיים. לפיכך, מרבית התקציב הופנה לתערוכות ולפרסום, מרביתו בפרינט ומיעוטו בדיגיטל והשפעה על מובילי דעה (באמצעות קידום תוכן ויח"צ).

כיום המצב שונה. הדיגיטל כובש במהירות את ערוצי הפרסום, כשעיקר הפעילות עוברת בהדרגה לפרסום 'פרוגרמטי' – מודעות בנושאים מוגדרים וממוקדות בקהלי יעד ספציפיים, לדוגמה, ע"פי מגזר, גאוגרפיה, תחומי עניין וחיפוש תוכן. למרות שעיקר התכנים המקצועיים עדיין מתרכזים במדיה המודפסת, מיעוט ההשקעה מופנה כיום לפרינט. לצידם פורחים אתרים עצמאיים רבים אשר אינם מגיעים לביטוי גלובלי והכרה מקצועית רחבה המצדיקה השקעה בפרסום (למרות שרבים מאתרים אלה מהווים מצע לפרסום פרוגרמטי). כתבי העת המקצועיים שהיו בעבר מדורת השבט של המגזר עוברים בהדרגה לדיגיטל, אך ללא אסטרטגיה מגובשת מתקשים להגיע לתפוצה שהייתה להם בפרינט. התערוכות והכנסים המקצועיים מהווים חלק מרכזי בתמהיל השיווק, אך מכיוון שיש אירועים רבים כל כך, לא ניתן לממן פעילות בכל אחד מהם.

ההשקעה האדירה של החברות בקידום פעילותן באירועים אינה מותירה תקציבים וקשב לניהול תוכן סדור ומתוכנן. כתוצאה מכך, הידיעות חוזרות על עצמן, גורעות מאיכות המסרים ומזיקות למוניטין המפרסמים. אם לא די בכך, ערוצי המדיה המקצועיים מאבדים לקוחות למדיה הדיגיטלית הפרוגרמטית ומתקשים לייצר תכנים ראויים במסגרת המשאבים הנותרים. המשבר שעובר על ערוצי המדיה הביא לפרישתם של עורכים מקצועיים ואנליסטים מנוסים, שהובילו בעבר את הענף ופרשו לגמלאות או לעבודה בתעשיות. מיעוטם ממשיכים בכתיבה כיוזמה פרטית. התוצאה – למרות הגידול העצום בכמות המידע הנגיש כיום לקוראים ולאנשי המקצוע בתחום, איכותו הולכת ויורדת, זאת לצד ריבוי מאמרים וכתבות יזומות, ולעיתים אף מטעות (Fake News), בעיקר במדיה הדיגיטלית.

יש הסבורים כי המדיה החברתית סוגרת את הפער במידע איכותי, בערוצים כגון לינקדאין, טוויטר וטלגרם, המאפשרים לכתבים המנוסים ובעלי המוניטין להמשיך ולפרסם את דעותיהם במדיה החברתית. טורים אישיים אלה, מתפרסמים לצד בלוגים, כתבות ופרסומים ישירים ע"י חברות היוזמות פעילויות תוכן באותם ערוצים. בניגוד לכתבי העת שבעבר עבדו במתכונת מלוטשת של תכניות פרסום שנתיות, ידועות מראש, כתבות במדיה החברתית חייבות לפנות לקהל רחב ככל האפשר ונוטות להיות 'צעקניות' יותר, ורדודות  מבעבר.

כיום, יותר מבעבר, יש מקום לשילוב כוחות של מובילי דעה עם יוזמות מסחריות, להפקת תכנים איכותיים ומקצועיים שיתנו ביטוי לאינטרסים מסחריים בסביבה מקצועית ומוגדרת (במתכונת דומה לספונסורים של אמני הרנסנס). כך הופכת השקעה של חברות בחסויות, מימון כתבות מולטימדיה ואינפוגרפיקה הם חלק מארגז הכלים של המשווקים בתחום הצבאי.

ומכאן המלצתנו לתמהיל השיווק שהוא נושא הכתבה.

בנטרול ההשקעה בתערוכות וכנסים, להקצאת יתרת התקציב המומלצת לפרסום וקד"מ:

 1.    פרסום בערוצי מדיה (דיגיטל + פרינט) – 25%

2.  פרסום פרוגרמטי (כולל קידום מאמרים ממומנים) – 25%

3. חסויות – 20%

4. הפקות וקידום תוכן – 20%

5. SEO ניהול ובקרה – 10%

נשמח לקבל תגובותיכם ולשמוע על תמהילים אחרים לקוקטיל המיוחד שלנו…

להתראות בכתבה הבאה

 

תמיר אשל

 

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.